Je zoon of dochter wordt binnenkort zestien. De tijd van kinderfeestjes met koekhappen of gezellig met z’n allen naar de bioscoop is allang voorbij maar je wilt nog één keer goed uitpakken en je zoon of dochter een fantastisch verjaardagsfeest bezorgen. De Sweet Sixteen zoals je die op televisie ziet is natuurlijk te Amerikaans voor jouw budget, maar wie zegt dat er een enorm budget nodig is voor een Sweet Sixteen waar nog lang over nagepraat wordt? Wij geven je een aantal zeer bruikbare tips!

Regel een goede locatie

Een Sweet Sixteen hou je natuurlijk niet thuis, maar ergens op een leuke locatie. Dat kan in een buurthuis zijn, een voetbalkantine, maar ook in een schuur of een loods. Zolang de locatie maar leuk aan te kleden is en je er als tiener niet het gevoel krijgt enorm in de gaten te worden gehouden. Op deze locatie regel je een leuke aankleding. Slingers en ballonnen zijn altijd goed, maar wel een beetje saai. Wat dacht je er van om LED-ballonnen op te hangen? Deze ballonnen geven je locatie meteen een feestelijk gevoel!

Geen Sweet Sixteen zonder goede muziek

Goede muziek is funest op een Sweet Sixteen. Regel een bandje of een dj, afhankelijk van de muzieksmaak van je zoon of dochter. Dat hoeft niet heel duur te zijn, kijk eerst eens in je eigen vrienden- en kennissenkring wat zij voor je kunnen betekenen. Doe het wel goed, een oude oom die alleen maar hits van Abba wil draaien is misschien geen goed idee.

Drank of geen drank?

Oké, de regels zijn duidelijk. Geen achttien, geen druppel. Vroeger was dit wel anders, dan was zestien de leeftijd om voor het eerst flink te drinken. Het kan zijn dat je zoon of dochter graag drank wil op zijn Sweet Sixteen. Wees duidelijk in wat je wil. Misschien is het leuk om een tussenweg te vinden. Tegenwoordig zijn er hele lekkere non-alcoholische cocktails te maken. Er zijn zelfs workshops non-alcoholische cocktails shaken, misschien is dat een leuk idee?

Regel een prachtig cadeau!

Een auto is misschien wat overdreven, zelfs al is het een tweedehandsje. Maar een groot cadeau, iets wat je zoon of dochter echt graag wil, is misschien wel te regelen! Hoe fantastisch zou het zijn om dit cadeau te geven tijdens de Sweet Sixteen? Dan wordt het ongetwijfeld een onvergetelijke Sweet Sixteen!

Image Credits: Pexels.

Leave your vote