Wist je dat zeeschildpadden tot de oudste wezens op waarde behoren? Al meer dan honderd miljoen jaar doorkruisen ze de oceanen. Ze overleefden alle natuurrampen en spelen een cruciale rol bij het behoud van een gezonde voedselketen onder water. De vriendelijke dieren ontroeren als ze vredig door het water glijden, maar hun persoonlijke overlevingstocht is al even fascinerend. Deze opmerkelijke reptielen zwemmen vijftig jaar lang vele duizenden kilometers om dan, van de andere kant van de wereld en met mysterieuze precisie, terug te keren naar hun geboorteplaats om met de eieren die ze leggen een nieuwe generatie te starten.

Omniversum

Sinds 11 februari is er een nieuwe film te zien in het Omniversum over deze schitterende dieren: Turtle Adventure. Deze film heeft al wat mooie prijzen in de wacht gesleept, zoals voor beste film, beste regie en beste camerawerk. De verteller in de Nederlandse versie is WWF-ambassadeur Daniel Boissevain. Op het 840 m² grote koepelscherm van Omniversum is Turtle Adventure een onvergetelijk feest voor jong en oud.

De film

Vanaf haar geboorte op Great Barrier Reef in Australië volgt de grootbeeldfilm Turtle Adventure de levenscyclus van het groene zeeschildpadje Bunji. Op haar reis naar volwassenheid zwemt Bunji duizenden en duizenden kilometers door de oceanen. Onderweg ontmoet ze bijzondere zeebewoners, zoals enorme walvissen en kleine zeepaardjes, vervaarlijke haaien en vrolijke clownsvissen, en beleeft ze vele spannende avonturen. Als kijker volg je de belevenissen van Bunji op het reusachtige koepelscherm van Omniversum gefascineerd en ontroerd en krijg je steeds meer sympathie voor dit dappere, lieve en onverstoorbare diertje.

Voor jong en oud

Turtle Adventure is dan ook een onvergetelijke grootbeeldfilm voor jong en oud. De verteller in de Nederlandse versie is WWF-ambassadeur Daniel Boissevain. De acteur is bekend van speelfilms en tv-series zoals All Stars, Meiden van de Wit, Wild Romance, Gooische Vrouwen en All Stars 2: Old Stars. De film is in ieder geval 6 maanden in het Omniversum te zien. Een uitje voor het hele gezin!

Leave your vote