Gisteren was het dan eindelijk zover; Monster Jam 2018! Afgelopen jaar werd het door omstandigheden uitgesteld, dus het stond al echt even op de planning! Ben jij benieuwd of het het wachten waard was?

Monster Jam

Ken jij Monster Jam al? Deze motorsport show vol adrenaline is spectaculairder dan ooit tevoren. De coureurs gaan de strijd met elkaar aan in zowel races om het kampioenschap als in zwaartekracht tartende freestyle wedstrijden. De echte fans kennen ze natuurlijk allang, ‘s werelds meest beroemde Monster Jam trucks. Zoals Grave Digger, Max-D en Candice Jolly.

In Frankfurt liet Todd LeDuc het publiek op het puntje van hun stoel zitten. Met zijn truck Monster Energy vloog hij over 6 andere trucks en evenaarde daarmee het Monster Jam Long Jump Record van Max-D. In Rotterdam zal hij deze spectaculaire super stunt opnieuw proberen uit te voeren, spannend!

Pit Party

De dag begon goed met de Pit Party! We hebben alle trucks van dichtbij gezien en aangeraakt en vooral veel foto’s gemaakt. Er was ook de mogelijkheid om met de bestuurders op de foto te gaan en handtekeningen te verzamelen en veel mensen deden dit ook. Een goed begin van de dag!

De show

Er waren 3 onderdelen: racing, wheelie (op twee wielen rijden) en freestyle. Het publiek werd bij de jurering betrokken; wat iedereen erg leuk vond! Via een site kon je cijfers geven en na 30 seconden kon je dan ook zien wat het publiek voor cijfers had gegeven. Wij vonden het freestylen het leukste onderdeel.  Geweldig om te zien hoe al die auto’s over de kop gingen en over andere auto’s heenreden. Hier en daar belanden er ook monstertrucks op hun rug en moesten worden weggesleept; het hoort het allemaal bij!

Gehoorbescherming

Van tevoren waren wij per mail al op de hoogte gebracht dat gehoorbescherming tijdens de show noodzakelijk is. Gelukkig waren wij hier dus op voorbereid, want ondanks de oordoppen en oorkappen was het geluid van de motoren heel hard. Voor mensen die toch geen gehoorbescherming bij zich hadden werden er ook gratis oordoppen uitgedeeld, heel netjes. Ook waren er oorkappen te koop; vertrouw mij; wat een geluid komt er van die monsters; genieten!

Leuke weetjes

Wist jij dit trouwens al over Monster Jam?

  • Een band van een Monster Jam truck is 1.68 meter hoog. Net zo hoog als een paard!
  • Een Monster Jam truck weegt minimaal 4.500 kilo, dat zijn bijna 5 auto’s bij elkaar.
  • De stoel van een Monster Jam truck zit niet aan de linkerkant zoals in gewone auto’s, maar in het midden.
  • Het duurt 40 uur (een hele werkweek dus!) om de body van de Monster Jam truck te schilderen.
  • Een Monster Jam truck rijdt niet op benzine maar op methanol.
  • Het parcours wordt gemaakt met 4.500 ton modder (300 vrachtwagens vol). Dat is dus 4.500.000 kilo. En dat is weer vergelijkbaar met negen enorme Airbus vliegtuigen.

Leave your vote