Hoe geef je een man een cadeau waar hij echt gelukkig van wordt? Je kunt voor de standaard cadeaus gaan zoals bier, of een microbrew installatie of zelf bier te maken, of misschien een console met vette games om zijn tweede jeugd te beleven in de “mancave”, maar wij hebben een betere suggestie; een Smart Home installatie. Dat is de ideale combinatie van technologie en comfort waar iedere man volop plezier aan zal beleven. Daarnaast is dit een cadeau waar het hele gezin van zal profiteren. Wat is een Smart Home en hoe kun je kosten besparen? Dat lees je op deze pagina!

Wat is een Smart Home?

De Slimme Woning is in feite gewoon huisautomatisering, door slimme apparaten aan elkaar te koppelen kun je veel functies in huis automatiseren of uitbreiden met nieuwe functionaliteiten. Er zijn tientallen toepassingen en apparaten die je kunt koppelen via een centraal systeem zoals de Somfy Tahoma. Die sluit je aan op het Wifi netwerk in huis, vervolgens bepaal je zelf welke apparaten en diensten je wilt toevoegen, zoals slimme speakers, huisbeveiliging zoals een IP WiFi camera of intelligente verlichting. De kosten voor een centrale Smart Home installatie vallen reuze mee omdat je vanuit een basisstation zelf kunt bepalen welke functies je wilt gebruiken, en wanneer je het systeem uitbreidt.

Mannen en technologie

Aan de ene kant houden mannen van nieuwe technische snufjes, aan de andere kant belanden deze gadgets al snel weer op de zolder om plaats te maken voor iets nieuws. Met huisautomatisering ligt het toch net wat anders, omdat je zelf kunt bepalen welke toepassingen echt een meerwaarde bieden. En als de ontvanger van het cadeau klaar is met “spelen” zal het slimme apparaat vervolgens gewoon zelfstandig functioneren. Het volgende speeltje bij de eerstvolgende gelegenheid voegt weer iets nieuws toe aan de Smart Home. In plaats van een zolder vol losse gadgets zal de woning steeds wat slimmer worden. Laten we hopen dat het ook van toepassing is op de gebruiker!

Beste Smart Home toepassingen voor hem…en de rest van het gezin!

Natuurlijk doen we net alsof deze cadeau’s voor de man in huis zijn, uiteindelijk zullen onderstaande producten voor iedereen in huis voordeel bieden. Dat is het grote voordeel van huisautomatisering; de technologie zal zich aanpassen op de gebruikers, en niet andersom. Hier zijn enkele voorbeelden van slimme cadeaus voor mannen die het écht verdiend hebben:

Slimme thermostaat

Hoe meer gezinsleden hoe meer er gevochten wordt om de thermostaat. Het is te warm, het is te koud, iedereen zit aan de thermostaat waardoor je het ene moment rillend van de kou rondloopt terwijl het andere moment meer lijkt als een sauna. Met een slimme thermostaat zoals die van Honeywell laat je het denkwerk over aan de Smart Home. Zo is het aangenaam warm wanneer de heer des huizes in hartje winter opstaat om naar zijn werk te gaan, en zal de verwarming automatisch een graadje lager gaan als de laatste persoon de voordeur sluit. Geen ruzie meer over de verwarming, altijd een aangename temperatuur in huis én besparen op de energierekening. Daar maak je een man echt gelukkig mee!

Slimme verlichting

Dit is typisch een voorbeeld van speelgoed met een praktische functie, met slimme verlichting die we kennen van de Philips Hue serie in huis kan een man spelen zoals een kat speelt met een bolletje garen. Kleuren aanpassen, dimmers instellen, een standaard programma maken voor het filmavondje en ga zo maar door. Met bewegingsmelders maak je de verlichting nog slimmer, de lamp gaat automatisch aan wanneer je thuiskomt met boodschappen. Of koppel er een lichtsensor aan zodat de lampen aangaan wanneer het buiten donker wordt.

Slimme luidsprekers

Als er niemand is in huis om naar je te luisteren praat je toch gewoon tegen de apparaten? Met slimme luidsprekers is de kans groot dat ze ook nog eens doen wat je ze vraagt! Start die favoriete playlist op Spotify met een Amazon Echo, zet dat ene nummer even door van de huiskamer naar de keuken en regel alles vanaf een centrale App op de smartphone. Dit is echt een Smart Home toepassing waar iedere zichzelf respecterende man eindeloos plezier aan zal beleven.

Slimme gordijnen

“Schat, doe jij de gordijnen even dicht?” Ja hoor, gewoon vanaf de bank met PoweredBlinds door op de tablet op een knopje te tikken. Of ga aan de slag met IfThisThenThat en laat de gordijnen automatisch sluiten, de lampen inschakelen en de verwarming een graadje hoger gaan wanneer jij dat wilt. Met IFTTT kun je tientallen Smart Home functies aan elkaar koppelen en zo ontelbare toepassingen in huis automatiseren.

Wanneer je naar een cadeau voor hem zoekt waar iedereen beter van wordt, is er niets beter dan een Smart Home installatie die geheel naar wens en behoefte uit te breiden is.

Leave your vote