Een bevalling is niet niks. Zeker de vrouw moet tijdens de bevalling hard werken. En ja, dat mogen jullie “mannen”dan ook wel waarderen. Hieronder lees je waarom en geef ik je hele leuke tips. Houdt je man niet van lezen? Laat hem deze blog dan toch maar zien 😉

Wat is baargoud?

Baargoud is een cadeautje voor je vrouw als dank dat ze jullie baby negen maanden lang bij zich heeft gedragen. Baargoud hoeft niet speciaal goud te zijn, maar kan ook een ander ding zijn. (zie mijn tips) Het gaat om het gebaar en is afkomstig uit…. jawel Amerika. Daar is het een grote hit. Zeker bij de sterren. Nu hoeven wij natuurlijk niet alles over te nemen, maar het is het gebaar, mannen!

Waarom?

Dat is de discussie. Waarom zou je je vrouw baargoud geven? Jij, als man zijnde, hebt negen maanden lang het moeten doen met een vrouw met op hol geslagen hormonen. Jij, als man, moest opeens echt alle zware dingen gaan doen. Jij, als man, moest die dikke enkels en die rug masseren. Stop, meneer de man… Vergeet niet dat jouw vrouw (of vriendin) 9 maanden jullie baby heeft gedragen. Weken misselijk was. Pijnlijke heupen en gewrichten. Weleens (of juist vaak) moe was. En dan praat ik nog niet eens over die dikke enkels die ik wel eens bij sommige zie. Ik had het geluk dat ik nergens last van had. In het begin was ik wel moe en misselijk, maar daarna viel het reuze mee. Met negen maanden heb ik zelfs nog dansles gegeven. Stond ik daar te springen in de zaal. Maar helaas heeft niet iedereen dat geluk. En dan de bevalling, heren. Dat is ook geen “peace of cake” . Laat ik het zo zeggen… het doet best wel pijn en daarmee wil ik jullie alle details even besparen. Dus bij deze, heren. Je mag je vrouw best wat geven na de bevalling.

Baargoud tips

Waar vind je dan dat baargoud en wat stellen net “geboren” moeders op prijs? Dat zijn als eerste de sieraden! Een herinnering aan de zwangerschap en het allereerste contact met je kindje. Je hebt sieraden waar je foto’s aan kan doen en je hebt ook sieraden waar je een datum en tekst in kan laten graveren.  Maar een mooie ketting of armband is ook prima. Het belangrijkste is dat jij het geeft vanuit je hart, omdat je dat zelf wilt.

Hieronder een paar voorbeelden:

Gepersonaliseerde ring ‘drie kids’

Prachtige door-en-door zilveren ring met daarin 3 geboortestenen en plek voor de namen van je kids. Door een binnenzijde gravering toe te voegen, maak je de ring extra uniek en persoonlijk. Een mooie manier om je gezin dicht bij je te dragen!

Zilveren 3 generatie armbanden

Prachtige (.925) zilveren Moeder & Dochter & Kleindochter armbandjes; gemaakt van échte zoetwaterparels, afgewisseld met Swarovski kristallen, zilveren kralen en .925 zilver hartjes. Wat zullen jullie samen stralen!

Armbanden ‘Flower Power’ met hartje

Bekend van KEK Mama! Deze feestelijke oma, mama en kleinkind armbanden combineren glanzende witte pareltjes, een lichtroze bloemetje en een lief hartjes bedeltje. Prachtige armbandenset om symbolisch jullie band te bevestigen!

Zomaar een paar voorbeelden. Een blijvende herinnering aan de allereerste keer dat je jullie kindje zag. Ik weet zeker dat je vrouw dit heel erg kan waarderen en waarvoor ze je eeuwig dankbaar zal zijn of overdrijf ik nu? Probeer het en je zal mij later bedanken. Ik weet het zeker. Laat je mij weten of je het hebt gedaan? En vrouwen.. wie van jullie heeft er baargoud gekregen? Ik ben benieuwd!

Image Credits: Pixabay.

Leave your vote