Hoewel ik stiekem nog hoop op een paar fijne, zonnige nazomer dagen, moet ik eerlijk bekennen dat ik me zo langzamerhand klaar maak voor de herfst. Vandaag is niet de eerste keer deze maand dat ik doorweekt van de fiets stap en mijn sjaal en fleecedekentje liggen ook alweer binnen handbereik. Het is tijd om de zomer gedag te zwaaien, strandspeelgoed, barbecue en slippers op te bergen en de kast te vullen met warme kleding en dikke sokken. Dag zomer, kom je gauw weer terug?

Hallo herfst!

Als groot fan van lente en zomer, is het gemakkelijk voorbij te gaan aan de leuke dingen van de herfst en de winter. Dat wil ik dit jaar anders aanpakken. Mijn goede voornemen? Volop genieten van de herfst en de mooie dingen die daar bij horen: Boswandelingen maken terwijl de blaadjes om mij heen naar beneden dwarrelen, bomen vol rood geworden blad fotograferen, met mijn dochter op pad om kastanjes, eikeltjes en andere ‘natuurschatten’ te zoeken en haar leren over paddenstoelen en elfenbankjes. Dat is alvast een goed begin!

Haal de herfst in huis

De gevonden kastanjes en nootjes zijn de eerste onderdelen van herfstdecoratie in huis. Ik kijk er nu al naar uit om met kastanjes, draad en satéprikkers de mooiste spinnenwebben te maken. Diezelfde satéprikkers gebruiken we ook om van een hoopje klei een gezellige egeltjes familie te maken. De banken kleed ik aan met extra kussentjes en over de leuning een dekentje om ’s avonds lekker onder te kruipen. Als de dagen echt weer donkerder worden, dan zorg ik dat overal genoeg kaarsjes zijn voor extra licht, maar vooral voor extra gezelligheid.

Ben je ook op zoek naar herfstdecoratie en leuke spulletjes (kadootjes voor jezelf!) om je huis extra warm mee aan te kleden tijdens de herfst? Kijk dan voor inspiratie én superleuke spulletjes eens bij Xenos. Daar kun je de leukste woonaccessoires gewoon online bestellen, hoef je ook de deur niet uit tijdens een herfstige hoosbui!

Leave your vote