Voor sommigen van ons is het gewoon niet anders. Om op ons werk te komen zijn we iedere dag afhankelijk van het openbaar vervoer. Zo ook ik. Ik verlies 2 uur per dag aan reizen. Gelukkig heeft het openbaar vervoer ook een voordeel: je zit niet achter het stuur, waardoor je je bezig kunt houden met ander dingen. Lezen, typen, luisteren … het kan allemaal. Graag zelfs, want het maakt je reis een stuk aangenamer. Ken je iemand die ook afhankelijk is van het openbaar vervoer? Dan zijn dit praktische en geslaagde cadeautjes voor de 0v-reiziger.

Reiskussentje

Ik vraag me nog steeds af waarom we alleen maar in het vliegtuig of bij een lange trein- of busreis een reiskussentje gebruiken. ‘s ochtendsvroeg als ik nog maar half wakker ben of ‘s avonds na een dag hard werken, kan ik niet wachten om m’n hoofd te laten rusten. Een hoodie-reiskussen is helemaal een ideaal, knus ding!

Nou, als je alle vier deze cadeautjes uit mag pakken op je verjaardag, dan ben je vast en zeker een hele gelukkige reiziger. Ik zou het heerlijk vinden om met m’n hoofd op m’n hoodie-reiskussen en m’n gedachten in een mooi boek dat ik op de e-reader lees onderweg te zijn. Tel daar nog een fijne pashouder bij op waardoor er geen uitcheckstress bestaat en een muziekje om je af te zonderen van de rest van de wereld. Ideaal als je het mij vraagt!

Een waterbestendige e-reader

Een e-reader is toch wel het ideale cadeau voor de leesgrage reiziger. Zware boeken meeslepen hoeft niet en nadat je gewend bent lees het écht net zo fijn. Investeer in een waterdichte e-reader zodat je er zowel mee in de bus als in bad kunt stappen. En een regenbuitje op je dak onderweg naar de bus of trein? Dan is dat in ieder geval geen probleem voor je reader. Natuurlijk neem je je hele stapel boeken voortaan overal mee naartoe, de wc, je werk én het park.

Pashouder/hoesje voor je chipkaart

Oh wat zie ik een hoop mensen graaien in hun portemonnee of tas wanneer er in- of uitgecheckt moet worden. Mensen, wat dachten jullie van een handige pashouder voor je OV-chipkaart? Scheelt een hoop stress, zorg ervoor dat je kaart langer meegaat én het ziet er leuk uit.

Een goede koptelefoon

Een belabberde koptelefoon is niet alleen vervelend voor jezelf, maar ook voor je medereizigers. Niemand wil onvrijwillig de hele reis mee hoeven luisteren naar jouw playlist. Met een goede koptelefoon is de muziek alleen voor jou en swing je zo richting huis of werk. Wel een flinke investering, maar als je ‘m iedere dag gebruikt is hij het zeker waard.

Leave your vote