Cadeaus kopen, attent zijn, het klinkt zo makkelijk. Het zit hem niet altijd in grote cadeaus geven; juist niet! Als iemand iets goed wil maken en vervolgens met een heel duur cadeau aan komt, ben je daar dan blij mee? Of als iemand zegt, koop maar iets voor jezelf en vervolgens zijn creditcard geeft, is dat dan een cadeau?

Koop maar iets voor jezelf

Stel; het is jouw verjaardag; dan vind je het vast leuk om een cadeau van jouw partner te krijgen, toch? Natuurlijk kun je dan gewoon zeggen wat je wilt hebben, bijvoorbeeld een lekker nieuw luchtje. En als hij dat vervolgens koopt, dan is daar niets mis mee. Hij heeft tenslotte gevraagd wat je wilde hebben en het daarna vervolgens zelf gekocht.
Maar wat als hij zijn creditcard of pinpas geeft en zegt: ‘Koop maar iets moois voor jouw verjaardag!’ Vind je dat dan een cadeau voor haar?

Duur cadeau om het goed te maken

Andere vraag: stel jouw vriendje heeft iets goed te maken, en dan bedoel ik écht goedmaken. Dus niet omdat hij een keertje te laat thuis was, maar omdat hij vreemd gegaan is ofzo. Jij geeft aan dat je hem niet meer wilt zien en vervolgens overlaad hij je met cadeaus! Dure cadeaus, ladingen bloemen, zoals als in de film. Zouden mannen denken dat je het hem daar echt door vergeeft? En zou je dat ook doen? Of zijn die cadeaus gewoon om je om te kopen en daardoor echt helemaal niets waard.

Hetzelfde geldt natuurlijk als jouw partner het altijd heel erg druk heeft en daarom nooit tijd voor je heeft. En vindt dat dat geen probleem is, want hij heeft je pas toch die dure tas cadeau gedaan?

Onbetaalbaar

Gelukkig heb ik dit zelf nog nooit bij de hand gehad; maar ik weet zeker dat ik in deze gevallen liever een ander onbetaalbaar cadeau wil; tijd en aandacht! Een les die Mastercard al jaren vertelt!

Image Credits: Pixaabay.

Leave your vote