Yay! Je overweegt, of hebt er al voor gekozen om een puppy in huis te nemen. Of misschien wil je er zelfs een kado geven. Zorg dat het geen impulsieve beslissing is; want er komt echt wel wat bij kijken. Hier moet je rekening mee houden bij de aankoop van een puppy .

Hoera een puppy

Yay! Je overweegt, of hebt er al voor gekozen om een puppy in huis te nemen. Of misschien wil je er zelfs een kado geven. De gedachte van een onvoorwaardelijk maatje is natuurlijk erg leuk, zeker als je deze vanaf kleins af aan mag opvoeden. En zeg nou zelf, die schattige puppy oogjes zijn toch niet te weerstaan? Maar naast dat het nemen van een puppy natuurlijk erg leuk is, komen er ook een aantal dingen bij kijken. In dit artikel vertellen we je alles waar je rekening mee moet houden wanneer je voor een puppy kiest.

Belangrijke zaken voordat je voor een hond kiest

Wanneer je nog twijfelt of je een puppy wilt aanschaffen, dan zijn er een aantal zaken om goed over na te denken. Een hond en voornamelijk een puppy, heeft veel aandacht nodig. Voornamelijk gedurende de opvoeding kost dit veel tijd en geduld. De puppy moet zindelijk worden en daarnaast is het ook verstandig om met je pup naar een puppycursus te gaan. Hier leren ze bijvoorbeeld om netjes langs je te lopen, niet te trekken aan de riem, omgang met andere honden en commando’s als zitten en liggen. Niet te vergeten, de pup blijft niet klein. Gedurende ongeveer 10 jaar moet jouw viervoeter vier keer per dag de deur uit. Denk dus ook na over de gevolgen op lange termijn.

Wat heeft een puppy nodig?

We kunnen natuurlijk urenlang schrijven over dieren advies, maar er zijn ook een aantal producten die aangeschaft moeten worden wanneer je een puppy in huis haalt. We helpen je graag op weg om dit boodschappenlijstje in orde te maken. Ten eerste natuurlijk voeding. Voor pups is er speciale voeding wat helpt met de ontwikkeling van het lichaam. Ook een voer- en drinkbak zijn nodig. Wanneer de pup groter wordt kan je een voer- en drinkbak standaard aanschaffen wat het makkelijker maakt voor de hond om te eten. Snoepjes mag natuurlijk ook, maar wel met mate! Daarnaast is het verstandig om een bench aan te schaffen. In de puppyfase willen ze nog in alles bijten, dus om een kapotte schoen te voorkomen in de ochtend is dit een goede keuze. Daarnaast helpt een bench ook bij het zindelijk maken van de pup. Ze plassen namelijk liever niet in hun territorium dus leren ze zo hun plas op te houden. De bench heeft een kussen en/of kleed nodig en door speeltjes te geven leren ze om hier mee te spelen in plaats van jouw sok of schoen. Een halsband, riem en poepzakjes mogen uiteraard niet vergeten worden wanneer je met jouw pup op pad gaat. Tot slot kan je voor de verzorging van jouw pup nog een borstel, vlooienkam, hondenshampoo of tandenborstel kopen.

We hopen je zo voldoende te hebben geïnformeerd en wensen je veel puppy-plezier!

Leave your vote