Hoewel in mijn huis eigenlijk geen Delfts blauw te vinden is, ben ik wel gek op tegeltjes met leuke spreuken. Dat kunnen écht oude tegeltjes zijn – met waarschijnlijk net zulke oude uitspraken – of nieuwe tegeltjes met een zelfverzonnen uitspraak. En juist omdat je zulke tegeltjes tegenwoordig ook zo makkelijk kunt laten maken, vind ik ze het perfecte kado voor ieder feestje.

Een tegeltje voor iedere gelegenheid

Bij een huwelijksjubileum kun je kiezen voor een tegeltje met een foto van het bruidspaar. Misschien kun je daarvoor zelfs wel aan een foto komen van de bruiloft. Een mooie tekst erbij en klaar is je kado. Voor de verjaardag van een goede vriend of vriendin kies je een tegeltje met een grappige uitspraak die past bij de jarige, of die de draak steekt met één van zijn of haar gewoontes. Wanneer er een kindje is geboren kun je een klassiek tegeltje kiezen en de naam, geboortedatum, het geboortegewicht en de lengte van de pasgeboren baby er op laten drukken. Zo is het een mooi aandenken wat een leven lang bewaard kan worden op een speciaal plekje aan de muur.

Tegeltje met spreekwoord of gezegde

Spreekwoorden en gezegdes doen het ook goed op een tegeltje. Zo kun je bij een housewarming een tegeltje kado doen met de tekst “Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens” of het Engelse “Home is where the heart is”. En voor Vaderdag en Moederdag zijn ook veel mooie uitspraken te vinden.

Het perfecte plekje voor een tegeltje met spreuk

Omdat de tegeltjes vaak niet groter zijn dan 15×15 centimeter, is het gemakkelijk om voor een tegeltje een goed plekje te vinden. Wie de tegeltjes verzamelt heeft vast al ergens een muur met verschillende exemplaren in bijvoorbeeld de woonkamer, de slaapkamer of het toilet. Liever geen gaatje in de muur om de tegel op te hangen? Ze staan ook leuk op de schoorsteenmantel of in de buffetkast.

Kortom, voor iedere gelegenheid en voor iedere muur is een passend tegeltje te vinden. Pas de tegel aan naar eigen wensen en je hebt een uniek kado voor ieder feestje.

Welke tekst zou jij graag op een tegeltje ontvangen?

Leave your vote