Voor de wekelijkse rubriek Hiep Hiep Hoera gaan wij op zoek naar mensen die graag over hun verjaardag vertellen. Zo kunnen wij samen de kaarsjes uitblazen of een digitaal gebakje eten. Deze week vertelt kleine Pip (7) alles over haar verjaardag!

1. Hoe vier jij je verjaardag?

Ik tel de nachtjes af naar mijn feestje. Ieder jaar is het op een woensdag. Dan zijn wij vroeg vrij van school. Dan neemt mama vrij speciaal voor mijn kinderfeestje. Dit jaar wilde ik een Frozen-feestje, omdat ik gek ben op Elsa! En Olaf. En Anna. En Sven, het rendier.

2. Wat wens je dit jaar?

Ik heb een supergrote knuffelbeer gewenst, zo eentje die tot het plafond reikt. En ik kreeg er één! Mijn kamer is roze met wit, daarom ik kreeg een grote, witte knuffel. Ik was zo blij. Van mijn vriendinnetjes kreeg ik allemaal lekkers: snoep en chocolade. Maar ook veel spelletjes.

3. Het mooiste cadeau is…

Mijn fiets! Toen ik zes werd, kreeg ik een fiets kado. Een witte, met roze stipjes en roze wielen. Op de achterkant stond een vlaggetje met prinses erop! Daarom wil ik iedere dag naar school fietsen, maar soms moet ik van papa met de auto. Dan regent het te hard. Dat vind ik niet leuk.

4. Wat betekent het vieren van je verjaardagen?

Cadeautjes! Het is leuk om mijn verjaardag te vieren. Dan krijg ik visite en kan ik lang opblijven en spelen met mijn vriendinnen. Ik krijg veel taart en snoep te eten, dat vind ik lekker. Op school mag ik dan trakteren en alle klassen langs.

5. Wat is je mooiste verjaardag herinnering?

Wij zijn een keer in Dolfinarium geweest; zwemmen met dolfijnen. Toen mocht ik een dolfijn aanraken, zo zacht zijn ze en lief. Mijn favoriete dier is ook een dolfijn. Dat zal ik echt nooit meer vergeten!

Leave your vote