Een surpriseparty, oftewel een verrassingfeest: als je de Amerikaanse tv-series mag geloven moet je er in je leven minstens één gehad hebben. Een feestje waarbij je van te voren dus niet weet dat je een feestje gaat krijgen, maar als verrassing er dus toch een feestje blijkt te zijn. Speciaal voor jou.

Domper

Maar let op; een verrassingsfeestje kan ook echt een domper zijn! Als je jarig bent en er is niemand die je feliciteert, dan kun je het gevoel hebben dat je vergeten bent. Niet echt feestelijk, toch? Natuurlijk is het leuk als je achteraf hoort dat jouw familie en vrienden veel moeite hebben gedaan om het feestje te organiseren en geheim te houden, maar zelf heb je niets van die vreugde meegemaakt. Dat kan een beetje jammer zijn.

Wanneer plan je het feest?

Organiseer het een paar dagen eerder. Een verrassingfeestje is natuurlijk leuk op de dag zelf, maar kan net zo goed een paar dagen eerder. Dat is eigenlijk zelfs veel makkelijker, omdat je een dag kunt plannen in het weekend bijvoorbeeld. En het verrassen gaat veel makkelijker, omdat de verjaardag nog een paar dagen duurt. Zorg dat de jarige met een partner of goede vriendin of vriend de verjaardag gaat vieren. Als er verder niemand kan op de dag dat hij eigenlijk z´n verjaardag wil vieren, door het verrassingsfeestje, dan heeft de jarige in ieder geval niet het gevoel dat ´ie helemaal alleen is. En de verrassing blijft!

Zo kan het ook

Een surpriseparty kan net wat leuker worden met deze tips:
  • Nodig ook oude vrienden en collega’s uit; leuk om hen weer eens te zien.
  • Maak er een Amerikaans feestje van. Dan neemt iedereen wat te eten en drinken mee. Kostenbesparend en je krijgt vaak heerlijk verrassende gerechten!

Heb jij ook tips voor een leuke surprise party?

Image Credits: Pexels.

Leave your vote