Geloof het of niet; de inwoners van Flevoland blijken de grootste kans te hebben om met Valentijnsdag een verrassing te ontvangen. Dit blijkt uit onderzoek van Greetz , het online platform voor persoonlijke verrassingen zoals kaarten en cadeaus, over het geven van attenties op Valentijnsdag. Tevens blijkt dat een groot deel van de valentijnsgeschenken is gepersonaliseerd met een eigen foto en/of tekst. Lees je mee?

Grootste kans op een kaartje én een geschenk

Gemiddeld worden er 4,3 valentijnskaarten per 100 inwoners verstuurd naar Flevoland, dit aantal is hoger dan alle andere provincies. Drenthe en Zuid-Holland volgen op gepaste afstand met respectievelijk 3,5 en 3,4 kaartjes per 100 inwoners. In Friesland blijkt Valentijnsdag minder te leven. Friezen krijgen het laagste aantal valentijnskaarten, namelijk slechts 1,7 kaartjes.

Ook als het gaat om verrassen met een cadeautje zoals bloemen of een ballon scoort Flevoland het hoogst. Hiermee blijft Flevoland de provincies Zuid-Holland en Utrecht voor. Flevoland kan zich dus met recht de meest romantische provincie noemen.

Cadeau of kaartje

Vrouwen attent met kaartjes, mannen met Valentijnsdag zeer actief met cadeaus Misschien niet onverwacht, maar als het om valentijnskaartjes gaat, blijken vrouwen het meest attent. Liefst 76% van de valentijnskaartjes wordt verstuurd door een vrouw. De mannen die wel een kaartje sturen, pakken het ook gelijk goed aan. Zij sturen veel vaker (63%) een cadeautje mee dan vrouwen doen. Mannen worden ook spontaan een stuk attenter: het aandeel mannen dat een cadeautje stuurt ligt het hele jaar door gemiddeld op 12%. In de twee weken voor Valentijnsdag verdubbelt dit aandeel naar 24%. Mannen kiezen hierbij het vaakst voor bloemen, terwijl vrouwen die iets sturen het vaakst kiezen voor een ballon.

Zowel mannen als vrouwen nemen de tijd om een leuke en persoonlijke kaart uit te kiezen of zelf te maken, bij 47% van alle valentijnskaarten wordt de voorkant zelf ontworpen met eigen fotomateriaal of gepersonaliseerde teksten (zoals voornamen). Ook met valentijnscadeaus zijn geliefden creatief voor elkaar, ruim 31% hiervan wordt gepersonaliseerd met eigen foto of tekst.

Leeftijd telt niet

Valentijnsdag niet enkel voor verliefde tieners In tegenstelling tot wat sommige mensen denken is Valentijnsdag niet alleen leuk voor verliefde tieners. De gemiddelde leeftijd van de verzenders van een valentijnskaart is 39 jaar. Vorig jaar werd zelfs een kaartje verstuurd door iemand van 101 jaar oud.

Image Credits: Pixabay.

Leave your vote