Cadeautjes geven; daar zijn we bij Eenkadovoor best goed in, al zeggen we zelf. Of het nou gaat om cadeautjes voor tijdens de feestdagen, kraamcadeaus voor vriendinnen of collega’s of een cadeautje voor de verjaardag van je man, met een beetje ren- en vliegwerk trekken wij alles uit de kast en geven we de leukste en beste cadeaus. Bij ons thuis is het dan ook zo geregeld dat ik de cadeautjes koop. Dat is geen enkel probleem, totdat de verjaardag van één van de oma’s in zicht komt. Want wat geef je een jarige oma, die 85 jaar oud wordt?

Wat je een 85-jarige oma NIET geeft voor haar verjaardag

Het kan zo makkelijk zijn; je geeft je jarige oma een mooie plant en klaar is Kees. Ware het niet dat ome Gijs dat idee óók ieder jaar heeft. Van die Belgische bonbons dan? Ook een slecht idee, dat koopt tante Jannie al ieder jaar. Lekkere warme pantoffels? Die heb je eerder voor haar gekocht maar bracht ze retour naar de winkel, omdat de pantoffels niet lekker zaten. Wat ook absoluut not done is is om je oma geld te geven voor haar verjaardag! Bij jongere mensen is dit soms zeer gewenst, maar bij oudere mensen is het simpelweg je er makkelijk vanaf maken. Niet doen dus! Maar wat geef je dan wel voor oma’s verjaardag?

Maar wat geef je dan wel aan je jarige oma?

Heb je een hele actieve oma die nog meedoet met allerlei verenigingen en clubs? Zoek een mooi cadeau uit dat past bij deze hobby. Is je oma een actief breister? Dan koop je een mooie set bollen wol, een boekje met mooie patronen of misschien wel een mooie mand waar ze haar breiwerk in kan bewaren. Zingt je oma nog iedere week bij een koor? Dan is een mooie map voor haar bladmuziek of een mooie sjaal in de kleuren van het tenue van het koor een goed idee. Gaat je oma nog iedere week naar gymnastiek voor ouderen? Verras haar met mooie sportkleding of koop een mooie (gepersonaliseerde) bidon. En gaat je oma naar nog veel meer clubjes en verenigingen? Dan is een agenda voor het nieuwe jaar zo aan het einde van het jaar een goed idee!

En wat als je oma niet zoveel hobby’s heeft?

Dan is je tijd het allermooiste cadeau. Geef je oma een cadeaubon die bijvoorbeeld in te wisselen is voor een bezoekje aan een leuke broodjeszaak, neem je oma eens mee uit winkelen of organiseer een wellnessmiddag bij je oma thuis met alle benodigdheden. Wedden dat je oma hier ontzettend blij mee is?

Out of the box ideeën voor je oma

Heb je een avontuurlijke oma? Vraag haar wat ze altijd nog graag eens zou willen doen, maar wat er nog nooit van gekomen is. Wie weet wil ze wel skydiven, een vliegreis maken of zelfs een tatoeage nemen!

Leave your vote