Jingle bells, jingle bells, jingle all the way! En all the way dat gaan we met kerst. Menig kerstfan kan zich niet genoeg onderdompelen in de kerstsfeer. Waarom alleen thuis genieten van die gezelligheid? Ook vele kantoren kunnen wel wat kerstversiering gebruiken. Omdat niet iedereen het zal waarderen als je all the way jingled door het hele pand, beperk ik het tot het bureau. Wanneer je met elkaar werkt is het nou eenmaal aardig om rekening met elkaar te houden. Stiekem zijn de items die ik nu ga noemen ook heel leuk om aan je collega’s cadeau te geven dus.

Fijne feestdagen kaars

Het zal echt niet op ieder kantoor mogen wegens brandgevaar, maar bij kerst horen kaarsjes. Toch? Geurkaarsen gaan in de meeste gevallen net iets té ver. Niet iedereen zal de geur van dennenbomen 8 uur lang waarderen. Kies voor simpele waxinelichtjes of ontwerp je eigen kaars, bijvoorbeeld met een kerstfoto met fijne feestdagen. Je kiest helemaal zelf.

Kerstlampjes

Kitsch, kitscher, kitscht: dat is kerst op mijn bureau. Thuis bestaat m’n kerstverlichting uit een setje lichtgevende rendieren, maar ook op werk mogen de kerstlampjes niet ontbreken. Zie je een kerstboom, nepsneeuw en kaarsjes niet zitten? Een setje gezellige lampjes kan iedereen wel waarderen toch?

Een kerstboom

Ik moet eerlijk zeggen dat ik thuis geen traditionele kerstboom heb, maar op werk: ja, daar staat ‘ie. Ik kreeg ooit een usb-kerstboom cadeau, en sindsdien heeft deze geen kerst overgeslagen. Waar ik ook werkte. Koop een mini-kerstboom bij het tuincentrum, ga voor een over the top led-boompje zoals ik heb of koop zo’n toffe hippe houten kerstboom(bord) voor op je bureau. Too much? Misschien een paar takjes dan met een enkele bal erin? Of een vaasje met kerstballen?

 

Een laagje nepsneeuw

Oh wat zou ik de rand van m’n computerbeeldscherm graag voorzien van een laagje nepsneeuw. Dat blijft dromen, want het leven van de schoonmakers zou ik er niet echt ‘merry’ mee maken.

Leave your vote