Als je zwanger bent, dan krijg je meestal wel in ieder geval 1 kraammand. Een hele luxe, van je werk bijvoorbeeld, of een hele persoonlijke van je moeder of een vriendin.
Maar wat vinden wij nu leuk om er in te krijgen?!

Wat is een kraammand

Voordat wij wat tips geven, wat is een kraammand nu eigenlijk? Een kraammand is een mand met cadeaus die gegeven wordt na de geboorte aan de moeder. Hier zitten acht kraamcadeaus in je moeder tijdens de eerste acht dagen kan uitpakken. De eerste acht dagen na de geboorte worden namelijk de kraamtijd of kraamdagen genoemd. Het is de bedoeling dat de mama iedere kraamdag één cadeautje van de kraammand uitpakt. De cadeaus zijn bedoeld voor zowél de mama als de baby. De papa krijgt echter meestal geen cadeau.

Tips voor de kraammand

Maar wat doe je nu in een kraammand? Wij vroegen het onze lezers en zij gaven ons deze leuke meningen en cadeautips!
“Wat ik altijd erg leuk vind, is iets lekker verzorgends of ontspannends voor kersverse mama! Niet alleen voor de baby dus.”
“Luiers, daar kun je er nooit genoeg van hebben!”
“Een lieve, zachte knuffel voor de kleine!”
“Een rompertje, het liefs gepersonaliseerd!”
“Een klein fotoalbum waar alle foto’s van de pasgeboren baby in bewaard kunnen worden!”
“Een kraamvisiteboekje mag naar mijn idee niet ontbreken in de kraammand! Bij mijn eerste en tweede kindje heb ik zelf een leuk boekje in elkaar gefrutseld, waar iedereen die onze kleine spruit kwam bewonderen iets moois in mocht (eh… moest) schrijven!”
“Een fopspeen”
“Een verwenproduct/en voor de moeder en eventueel ook voor de vader. Bijvoorbeeld een douchegel, maskertje, masageolie e.d. voor de moeder of een sigaar, tijdschrift, o.i.d. voor de vader”
“Een knuffel, zo’n lapje. Onze dochter blijft er na 2 jaar mee slepen;-)”

Heb jij nog tips? Laat het ons weten!

Leave your vote