Wat geef je een vader die jaar in, jaar uit zijn uiterste best doet om voor zijn gezin te zorgen? 2019 is het jaar van de smart gadgets, apparaten die met slimme functies het leven makkelijker maken. Meer comfort, daar zit iedere vader natuurlijk op te wachten! Want met slimme apparaten die hem werk uit handen nemen, heeft papa lief meer tijd voor zijn vrouw en kinderen! Of om te gamen met een …

1. VR bril

Virtual Reality is helemaal hot. Je kunt voor een paar euro een leuke kartonnen smartphone houder geven, als je meer budget hebt is de Oculus Quest hét vaderdagcadeau van 2019 (en trouwens ook voor de rest van het gezin!). Je hebt voor deze VR bril geen PC nodig, je kunt er vrij mee bewegen, en door de ingebouwde camera loop je niet per ongeluk tegen de muur op. Er zijn al behoorlijk wat vette games waarmee iedere vader zich flink mee in het zweet kan werken. Weg met die spekrolletjes!

2. Een programmeerbare knop

Dit is precies wat het lijkt; een knop waar je zelf een functie aan kunt geven. Op vaderdag kun je de knop instellen dat mama steeds op haar telefoon een berichtje krijgt wanneer er een flesje bier leeg is, en het tijd wordt voor een nieuwe. En een dag later gebruikt mama dezelfde knop om door te geven dat de vuilnisbak naar buiten moet. Je kunt er trouwens nog veel meer mee instellen, bijna alle slimme apparaten in huis zijn met letterlijk een druk op de knop te bedienen.

3. Een mok die verwarmt (en koelt)

Dit is niet alleen een hartverwarmend cadeau, de koffie blijft er ook heerlijk warm mee! Er zijn verschillende mokken met ingebouwde verwarming die je via een app naar wens kunt instellen. Kies een temperatuur en de drank wordt verwarmd, en bij sommige modellen eventueel ook gekoeld. Ideaal voor op kantoor, aan de ontbijttafel en tijdens t.v. kijken op de bank.

4. Een luidspreker die luistert

Vaders denken soms dat de andere gezinsleden een gehoorapparaat nodig hebben, want niemand die naar papa luistert… Geef hem deze vaderdag een slimme luidspreker zoals een Google Home Mini cadeau. Die werkt met Google Assistent waarmee je met stemcommando’s kunt zoeken op Google, de weersvoorspelling kunt oproepen, de lampen in of uit kunt schakelen of een muziekje kunt kiezen. Er zijn ook luxere speakers zoals de Apple HomePod (Siri) of de Sonos One (Alexa), maar die zijn een stuk duurder.

5. Een lamp met de kleuren van het voetbalteam

Eigenlijk is dit een multicolor smartlight die je met een app kunt laten verkleuren wanneer zijn favoriete voetbalteam een goal maakt. Dit kan bijvoorbeeld met de Philips Hue, via een omweg (IFTTT) is het ook mogelijk met andere merken. Naast deze leuke truc kun je ook een andere kleur uit een palet van 16 miljoen kleuren kiezen. Voor een slimme lamp met standaard fitting heb je geen speciale aansluiting of armatuur nodig, alle elektronica zit reeds in de lamp ingebouwd. Het werkt via het wifi netwerk in huis.

6. Een robot grasmaaier

Niet alleen in het voetbalstadion hebben ze een mooie grasmat, ook het gazon thuis ligt er deze zomer perfect bij dankzij een echte robot grasmaaier. Net als een robot stofzuiger in huis rijdt de grasmaaier zelfstandig rond en verkent de plekken waar er grassprietjes te hoog groeien, om deze vervolgens genadeloos weg te maaien. Is dit vaderdag cadeau toch een beetje aan de dure kant? Geef dan een zelfgemaakte voucher voor een gratis maaibeurt. Verkleed je maar als een robot, dat is ook heel bijzonder!

7. Een slimme vlees temperatuurmeter

Vaders willen BBQ’en in de zomer, dat is gewoon een natuurwet. Met een slimme temperatuurmeter kun je via een app aflezen hoe warm de binnenkant van het vlees is. Zo weet je precies wanneer de biefstukken, hamburgers en andere lekkernijen gaar zijn van binnen. Als alternatief kun je een normale temperatuurmeter geven zonder app. Niet zo exclusief, maar wel zo veilig voor iedereen die komt eten!

8. Een deurbel met camera

Dit is een cadeau waar iedereen in huis voordeel van heeft, en wat pappa een veilig gevoel geeft. Want met deze deurbel zie je op een smartphone scherm of tablet wie er voor de deur staat, je kunt zelfs vanaf een andere locatie de persoon aan de deur te woord staan. Zo kan pappa vanaf kantoor zien wie er aanbelt als de kinderen thuis zijn, en zelfs een gesprek voeren via IP telefonie. Pas als de kust veilig is openen de kinderen de voordeur.

9. Elektrische raambekleding

Dit is ook een investering maar wel eentje die het geld dubbel en dwars waard is. Elektrische raambekleding op maat zoals PoweredBlinds die maakt laat je vanaf iedere locatie de gordijnen openen en sluiten. Dit kan zelfs met een lichtsensor of via spraak. Geen gedoe meer met touwtjes van een rolgordijn en geen vette vingers van vieze kinderhandjes die aan het gordijn zitten. Laat de gordijnen bij zonsopgang automatisch openen op de slaapkamer, of sluiten in de huiskamer als het donker wordt. De elektrische raambekleding kosten variëren op basis van de gordijnstof en breedte van het raam.

Met deze cadeaus maak je iedere vader blij! Is het toch allemaal een beetje te duur? Maak dan een mooie tekening waarin je uitlegt hoe handig de slimme gadget is, dan geef je een heel goede kooptip als cadeau. En een dikke zoen voor papa natuurlijk!

Leave your vote