Ondanks dat het Sinterklaasfeest een kinderfeest is, vind ik het met mijn 26 jaar op de teller nog steeds een fantastisch feest om te vieren. Niet zozeer om de cadeautjes, al is dat een leuke bijkomstigheid, maar vanwege het gezellig samenzijn met familie, de creatieve gedichten, mijn liefde voor speculaas, pepernoten en chocolade en de wekenlange voorpret. Lees je mee?

 1. Vanwege de voorpret!

De voorpret begint voor mij al bij het trekken van de lootjes. Stiekem hopen dat ik dit jaar geen cadeaus voor mij vader hoef te kopen, een cadeau voor hem kopen is vreselijk! Hij weet namelijk nooit wat hij hebben wil en is ook nog eens vlak voor Sinterklaas jarig -. Ook denk ik alvast na over welke anekdotes uit het afgelopen jaar ik zal verwerken in een gedicht en dan het lootjes trekken op zich, dat altijd weer mis gaat omdat er altijd wel iemand is die zichzelf heeft. Ik ken een heleboel mensen die geen Sinterklaas meer vieren zodra de kinderen groot worden. Zo jammer, want het is één van de gezelligste dagen van het jaar.

2. Vanwege de cadeautjes!

Cadeautjes kopen, of cadeautjes krijgen. Beide is het hartstikke leuk en soms is het gewoon handig om een datum zoals 5 december als excuus te hebben om een cadeautje te kunnen geven.

3. Sinterklaas is een familiefeest

Of je er nou voor kiest om met je hele familie, dus ook alle ooms en tantes en neven en nichten, Sinterklaas te gaan vieren of je kiest er voor om het bescheiden met je eigen gezin te vieren, Sinterklaas is een uitgelezen moment om samen te zijn met familie.

4. Je kunt elkaar met gedichten in de maling nemen

Wat nooit gebeurde toen alle kinderen nog klein waren kan nu wel: elkaar in de zeik nemen met een gedicht. Is iemand een enorme blunder begaan waar nog eens even hartelijk om gelachen kan worden? Heb je nog van iemand geld tegoed? Verwerk het in een gedicht!

5. Lootjes trekken kan ook met een vriendengroep

Wie zegt dat je Sinterklaas per sé moet vieren met je familie? Je kunt er ook voor kiezen om met een vrienden- of vriendinnengroep lootjes te gaan trekken. In dat geval kun je flink drank inslaan van tevoren en kunnen de cadeautjes niet schunnig genoeg!

6. Omdat het tegenwoordig ook digitaal kan

Hebben jullie dat ook, dat wanneer er lootjes getrokken worden, er altijd wel iemand is die zijn eigen lootje trekt? Dat kan voor hilarische situaties zorgen, maar ook voor een hoop ergernis. Tegenwoordig hoeft lootjes trekken echter niet meer problematisch te verlopen, aangezien er op internet websites zijn waar je heel makkelijk lootjes kunt trekken. Deze websites helpen je zelfs met je verlanglijstje en zorgen ervoor dat je nooit dezelfde persoon kunt loten als vorig jaar!

Leave your vote