Spelen en eten… wie wilt dit nu niet? De vrolijke bordjes van ditverzinjeniet.nl  zijn om op te eten en ik mocht het testen! Lees hier mijn ervaringen met het Fed Food Face bordje.

Uitpakken

Mijn zoontje kwam dicht bij mij staan toen het pakketje werd geleverd. Hij wist nog niet wat er in zat, dus was erg nieuwsgierig. Een vrolijk vrouwen gezichtje keek ons aan. Mijn zoontje keek er met een grote glimlach naar, pakte het uit mijn handen en ging met bordje en al ergens zitten.

red-food-face

Bordje van keramiek

Het bordje is van keramiek en daarom best zwaar. Ik durf mijn zoontje er niet alleen mee te laten, omdat ik bang ben dat hij het op de grond gooit. Ook mijn zus (die het heeft getest met haar kinderen) bleef erbij toen haar kinderen gingen eten. Het voordeel is dat hij wel goed blijft staan en je hem lekker stevig vast kan houden. Doordat hij van keramiek is, glimt hij ook erg mooi. Later zag ik trouwens dat je ze ook van melamine hebt, dat is wat mij betreft een betere keus!

Verschillende gezichtjes

Wat is het toch leuk om zo creatief mogelijk met je eten om te gaan. Mijn zoontje moest heel hard lachen toen ik hem het gezichtje met eten voor hem neer zetten. Hij heeft er eerst een kwartier mee zitten spelen. Wat een plezier aan tafel. Ook mijn neefje van vijf jaar en mijn nichtje van twee jaar oud vonden het fantastisch. Mijn creatieve zus had twee super leuke bordjes gemaakt en de kinderen vinden het top. Mijn neefje vroeg zelfs of hij de volgende keer het gezichtje “aan mag kleden”. Het is goed  om te zien dat de kinderen lol hebben in het eten. En het is een leuke uitdaging om elke keer er een nieuw gezichtje van te maken.

red-food-face2

Eerst spelen en dan eten

Ik vind het geen probleem wanneer de kinderen eerst spelen met hun eten en het daarna opeten. Zo lang ze er plezier in hebben en het bordje leeg is, is het goed. Alle drie de kinderen begonnen eerst te spelen. Gelukkig hebben ze alle drie daarna hun bordje leeg gegeten. Conclusie: spelen mag.

Mijn oordeel

Het bordje is geweldig voor kinderen. Ik heb het getest met een jongen van anderhalf, een meisje van twee en een jongen van vier. Alle drie vonden ze het bordje erg leuk. Ik heb er nu eentje en die hou ik voor mijn kleintje, maar misschien koop ik er ook wel twee bij voor mijn neefje en mijn nichtje. Ze zijn leuk en in verschillende gezichten leverbaar. Een soort van…. spaar ze allemaal! Voor zowel jongen als voor een meisje is het bordje geschikt. Mocht je liever een jongensgezicht hebben voor je zoontje, dan is die mogelijkheid ook. Voor jezelf is het een uitdaging om elke dag een nieuwe gezicht neer te zetten, maar dit is zeker mogelijk. Mijn conclusie? Ieder kind zou het Fed Food Face bordje moeten hebben!

red-food-face4

Leave your vote