Een ei hoort erbij, toch? En niet alleen met Pasen. Zelf ben ik gek op een gebakken eitje. Het liefst met een hele dooier, sunny side up zoals ze dat zo mooi in het Engels zeggen. Heb ik dus even geluk dat ik een review over Gregg’s Bakvorm mag schrijven. Hier maak je namelijk heel eenvoudig een grappig gebakken ei mee. Lees je mee voor mijn ervaring?

Bijzonder hoofd

Gregg’s Bakvorm is een siliconen omtrek waarmee je heel eenvoudig een grappig gezichtje van je gebakken ei kunt maken.Vervolgens kun je bijvoorbeeld met brood, groente of gebakken spek het gezicht creëren, denk aan een snor, baard, oorbellen of haar. Of de bakvorm werkelijk zo leuk en makkelijk in gebruik is, heb ik samen met mijn zoontje uitgeprobeerd!

Wat heb je nodig?

 Je hebt het volgende nodig;
om het gezicht te maken;

om het verder te ‘versieren’ (let op; je bepaalt zelf wat je nodig hebt!)

  • komkommer voor het haar
  • gebakken spek
  • plakje radijs
  • maak het zo gek als je wilt!

Aan de slag

Op een relaxte zondagmorgen ga ik met mijn zoontje Alec aan de slag; een lekker ontbijtje maken met een ei-gezicht! Dat laat hij zich natuurlijk geen twee keer zeggen. Op de verpakking staat een duidelijke gebruiksaanwijzing; je hebt twee eieren nodig, die je in een bakje breekt. Doe wat boter in de pan en leg de siliconenvorm erin. Vervolgens giet je de twee eierdooiers tegelijk in de rondjes, waardoor de dooiers de ogen zijn. Het eiwit vult de rest van het gezicht. Let op; als je een te klein ei gebruikt, dan wordt het gezicht niet helemaal gevuld.

Daarna hoef je het ei alleen te bakken. Zet het vuur niet te hoog en draai het ei niet!

Versieren maar

Terwijl ik het ei bak, is Alec druk bezig met de voorbereiding van de aankleding van het gezichtje. Hij heeft stukjes komkommer gesneden en een paar stukjes aardbei vormen de mond. Hij had nog wel creatiever willen zijn met snoepjes erbij, maar ik vind het wel goed zo.

Wat vind jij van het resultaat? Eerlijk is eerlijk, het is niet zo mooi geworden als op het plaatje, maar wat was het leuk om te doen! Wij zijn er superblij mee en weten zeker dat het een volgende keer nog mooier wordt.

Goed om te weten

Gregg’s bakvorm is van flexibel materiaal en daardoor makkelijk te verwijderen. Je kunt de vorm gemakkelijk schoonmaken of in de vaatwasmachine plaatsen. Leuk voor Vaderdag, als Moederdag cadeau of zomaar tussendoor. Wij zijn fan!

review-gregg2

Leave your vote