Wat een weer vandaag, dit kun je toch geen zomer meer noemen? Hopelijk is het weer snel beter, maar gelukkig vermaken wij ons vandaag met een nieuw spelletje. Samen met mijn zoontjes van 4 en 6 testen wij het spel Pop-up Olaf. Ben jij benieuwd naar onze ervaringen?!

In elkaar zetten

Het spel heet dus Pop-up Olaf, inderdaad, Olaf van Disney’s Frozen! Het spel van producent Tomy is goed ingepakt en bestaat uit een ton, een Olaf en 4 sets ‘ijspegels’. Deze moet je de eerste keer even losmaken en bestickeren, heel eenvoudig. Wij doen dit even met zn drieën; nog geen vijf minuten werk. We kunnen aan de slag!

Hoe werkt Popup Olaf?

Het principe van dit spel is simpel. Je speelt het met minimaal 2 en maximaal 4 personen en je krijgt allemaal je eigen ‘ijspegels’. Die steek je in de ton en als Olaf uit de ton schiet, dan heb je verloren! Mijn zoontjes spelen het spel samen en nemen allebei twee kleuren. Om en om steken de ijspegel in de ton, heel eenvoudig. Je moet de ton wel even vast houden als je hem er in steekt, anders schuift hij weg. Maar verder is het geen probleem en Ryan van vier begrijpt het spel ook direct. Het is een spannend spel, want je weet nooit wanneer Olaf uit de ton komt. Als het eenmaal gebeurd is het best even schrikken. Leuk schrikken!

Onze ervaring met Pop-up Olaf

Wij vinden het een heerlijk spel Pop-up Olaf! Het duurt niet zo lang, je hoeft geen dobbelsteen te gooien of iets dergelijks en iedereen is weer snel aan de beurt. Vooral met kleine kinderen is dat wel handig. Het schrik en verrassingselement is leuk voor alle leeftijden; zelf schrik ik ook iedere keer weer als Olaf er uit schiet. Olaf ziet er goed en stevig uit; die gaat niet gelijk kapot na een paar keer vallen. Vooral handig met dit spel. De ton is niet zo zwaar waardoor je hem dus wel even tegen moet houden, maar dat heeft verder geen effect op het spel.

Wat ik zelf nog een pluspunt is, is dat het spel echt alleen over Olaf gaat. Geen Anna en Elsa, waardoor het spel cool is voor jongens én meisjes. Wij vinden het een topspel en echt een leuk kado idee!

Kijk hieronder naar de eerste keer dat wij het spel Pop-up Olaf spelen en dan vooral op de spanning!

Leave your vote