De pepernoten en chocoladeletters in de winkels en het speelgoedboek op de deurmat verraden al een beetje wat er komen gaat. Maar na zaterdag kan de Sinterklaasgekte echt losbarsten! Zaterdag legt de goede Sint zijn stoomboot aan in Meppel (en heel veel andere Nederlandse steden) en zet hij voet op Nederlandse bodem. Samen met zijn Pieten en alle kinderen die komen kijken maakt Sint er een groot feest van! Kom je ook?

Sinterklaas intocht in Meppel

De officiële Sinterklaas intocht is dit jaar in Meppel. Dat belooft een groot spektakel te worden in de haven van Meppel, maar ook rondom de grachten en het plein van de binnenstad. Het Sinterklaasjournaal is er natuurlijk bij om uitgebreid verslag te doen, dus thuis kun je via internet of tv ook gezellig meekijken. In andere dorpen en steden komt Sinterklaas aan op 14 of 21 november. Sinterklaas kan natuurlijk niet overal tegelijk zijn!

Sinterklaas intocht traditie: schoen zetten

Zolang ik me kan herinneren is het al een traditie: Op de dag van de landelijke of plaatselijke Sinterklaas intocht mogen alle kinderen hun schoen zetten. Onder het gezang van Sinterklaasliedjes als ‘Sinterklaas kapoentje’ en ‘Sinterklaasje, bonne, bonne, bonne’ worden schoenen bij deuren en open haarden gezet zodat Sint en Piet er ’s nachts een klein schoenkadootje in kunnen stoppen. Het is de start van een gezellig seizoen vol verrassingen en kadootjes, waar de meeste kinderen dol op zijn!

Op cadeautjesjacht

En dan kan het shoppen beginnen. Natuurlijk heeft Sinterklaas op de pakjesboot al het nodige aantal Sinterklaascadeaus klaar liggen, maar er zijn nog genoeg verlanglijstjes waar voor gewinkeld moet worden. Een slimme Sinterklaas doet dát natuurlijk gewoon online. Snel, makkelijk en geen gedoe met openingstijden, lange rijen voor de kassa en gesjouw met tassen. Zodra Sinterklaas in het land is strooien de winkels met strooigoed én kortingen die aardig kunnen oplopen. Om alle (hulp)Sinterklazen een handje op weg te helpen, hebben we een mooi overzicht met Sinterklaas cadeautips gemaakt.

Welkom Sinterklaas!

Laten we Sinterklaas én alle Pieten met gejuich ontvangen en hopen op heel veel pepernoten en kadootjes 😉 Ik sta zaterdag op de kade van Almere Haven om de Sint te verwelkomen. Waar ga jij de Sinterklaas intocht bekijken?

Leave your vote