Sommige mensen halen halverwege november de nep-kerstboom al van zolder om deze vrolijk te versieren met lampjes, slingers, ballen en een piek, om deze vervolgens ergens eind januari weer naar zolder te brengen. Begrijp me niet verkeerd, ik hou van kerst en allerlei tradities rondom dit feest, maar dit gaat mij iets te ver. Van huis uit heb ik een andere volgorde meegekregen: Sinterklaas weg? Dan komt er een kerstboom in huis!

Voor 5 december geen kerstboom

Ik kan mij niet herinneren dat wij ooit voor 5 december een boom in huis hebben gehad. Dit had uiteraard ook een hele praktische reden; wij kochten ieder jaar een heuse Nordmann. Wanneer deze net na Sinterklaas in huis kwam verloor deze voor de kerst al veel van zijn naalden. Moet je je voorstellen wat er zou gebeuren wanneer deze boom al veel eerder in huis zou staan. Dan zat er met de kerst geen naald meer aan!

Jarenlang geen kerstboom gehad

Vanwege praktische redenen hebben mijn man en ik de afgelopen jaren geen kerstboom in huis gehad. Te druk met werk was toen een goede reden om het de afgelopen jaren zonder kerstboom te moeten stellen. Dit jaar willen we echter wel weer een kerstboom in huis.

Is Sinterklaas al terug naar Spanje?

Stiekem kan ik dit jaar niet wachten tot het zover is. Voor het eerst in jaren begrijp ik die mensen die halverwege november al een boom in huis hebben gezet. Ik kan niet wachten om een boom in de kofferbak van de auto te stoppen, de lichtjes uit de knoop te halen of aan te steken en één voor één, met Flappie uit de speaker knallend, de ballen in de boom te hangen. Waar die drang naar een boom in huis ineens vandaan komt? Ik heb geen idee. Ik denk dat ik me nu ik het niet meer zo druk heb met werken besef hoeveel ik dat knusse, dat familiaire en dat huiselijke de vorige jaren stiekem eigenlijk heb gemist. Is Sinterklaas al terug naar Spanje? Fijn, dan gaan we NU een kerstboom halen!

Leave your vote