Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje, gooi wat in mijn laarsje. Dank u, Sinterklaasje. De pepernoten en chocoladeletters zijn alweer in de winkels te vinden. Dat betekent dat de komst van Sinterklaas oprukt. Ben jij al opzoek naar sinterklaaskado’s voor jongens? Vol blijdschap kiezen kinderen nu al welke schoen ze zetten.

Sinterklaaskado’s voor jongens

Ze zijn al nieuwsgierig naar wat er 5 december in, naast, boven, onder of bij hun schoentje zal liggen. Het wordt elk jaar steeds moeilijker om een kado te bedenken. Gelukkig heb je bij eenkadovoor genoeg keus. Wat zijn nou leuke sinterklaaskado’s voor jongens.

1. Een LEGO trein

Eigenlijk hoeven wij hier niet veel meer over te zeggen; jongens verras je met een LEGO trein! De leeftijd van de jongen maakt trouwens niet zoveel uit; wat veel tieners en ook volwassen mannen zijn gek op LEGO

2. Glow in the dark knikkerbaan

Met deze mooie knikkerachtbaan wil hij zeker dag en nacht spelen. Dat kan! Dit speelgoed voor jongens (en meisjes) geeft licht in het donker. Nog een pluspunt is dat de achtbaan makkelijk uit elkaar te halen is en in een nieuwe constructie weer in elkaar te zetten is. En laat die knikkers maar lekker rollen.

2. Ambachtelijke chocoladeletters

Een sinterklaasfeest is niet compleet zonder chocoladeletters! Dit is een onmisbaar en essentieel kado voor de kinderen. Een heerlijk cadeau voor in de schoen of voor pakjesavond. Extra speciaal: deze letters zijn ambachtelijk gemaakt met Callebout chocolade.

3. Kaartspel met steeds nieuwe regels

Wat? Een kaartspel als sinterklaascadeau geven is saai? Think again. Fluxx is het kaartspel met continu veranderende regels. Dit is hoe het spel werkt:

Er zijn 4 soorten kaarten in Fluxx, de Keepers (1): je legt deze op de tafel als je ze speelt en de Goals (2): wanneer iemand een Goal speelt, blijft die in het midden van de tafel tot een nieuwe Goal zijn plaats inneemt. Om te winnen, moet je gewoon doen wat de Goal zegt. Meestal is de Goal het hebben van een paar bepaalde Keepers op tafel. Zodra een van de spelers de huidige Goal heeft bereikt, wint die speler! New Rules (3): Dit is waar de lol begint! Als het spel start, is de enige regel dat je 1 kaart per beurt trekt en 1 kaart speelt. Maar wanneer je een ‘New Rules’ speelt, wordt deze regel of veranderd of er wordt er een toegevoegd. New Rules veranderen het aantal kaarten die per beurt worden getrokken en gespeeld, het aantal kaarten dat je in de hand mag houden, het aantal Keepers dat je mag hebben, enzovoort. Acties (4): Deze kaarten gebruik je eenmalig. Ze laten je leuke en onverwachte dingen doen, zoals het stelen van iemands Keepers, het tenietdoen van een regel die je in de weg zit, het trekken van meerdere kaarten, enzovoort. Aantal spelers: 2 – 6 Leeftijd: 8+. De perfecte spel kado!

Image Credits: Pixabay.

Leave your vote