Of je nu je verjaardag viert in de zomer (yay voor een fijne achtertuin), of knus in de winter: de aankleding van een feestje is belangrijk. Zelf ben ik dol op gezelligheid in de vorm van decoratie. Mooie glazen, leuke printjes: ik heb er nooit genoeg van. Vandaag een aantal tips om jouw verjaardagsfeestje van top tot teen aan te kleden! 

kaartenEKV

De uitnodiging

De voorpret begint met de uitnodiging. Vroeger was het normaal om een kaartje te sturen, maar tegenwoordig vinden we het makkelijker om een uitnodiging via Facebook te sturen. Omdat ik persoonlijk nogal fan ben van nostalgie, pak ik liever pen en papier. Schrijf een kaartje! Geef de mensen die mogen komen het gevoel alsof ze belangrijk zijn. Dat zijn ze ook, want ze hebben het privilege om op jouw feestje te komen. Duh. Als je feestje een thema heeft, zorg dat je de gasten alvast een voorproefje geeft.

serEKV

etagEKV

Decoratietip 1: het eten/de hapjes

Uiteraard zorg je voor voldoende hapjes en drankjes. Als je net zoals ik bent, stop je je gasten zo vol dat ze niet meer kunnen lopen. Oma’s opgepast, uw concurrent is hier. Ik eet zelf liever vier dagen niet dan dat mijn gasten iets tekort komen. Hapjes serveer je op een mooie etagère. Het leuke aan een etagère is dat je meerdere lagen hebt. Zo kun je op de bovenste laag los gaan met bloemetjes, kaarsjes en andere gezellige dingen. Serveer borrelnootjes, worstjes en kaasjes in leuke schaaltjes. Een tapasplankje doet het ook altijd goed. Yum. Handen afvegen doen je gasten met een servet met print. Niet alleen praktisch, maar ook erg gezellig.

verliEKV

 

_DSC1365

Decoratietip 2: sfeerverlichting

Of je nu binnen of buiten bent, licht is altijd leuk en gezellig. Voor wannabe-crea-bea’s onder ons een kleine tip waar je gelukkig weinig voor hoeft te kunnen: zoek in je drankenkast naar een (bijna) lege fles, maak hem goed schoon en stop hier een lichtsnoer in. Groene flessen doet het het best. Geen flessen beschikbaar? Zoek een paar leuke decoratieartikelen en leg deze tussen het lichtsnoer. Succes en sfeer gegarandeerd.

kaarsekv

Decoratietip 3: thema

Feestjes met een thema: ik houd er van. Vorig jaar was mijn thema Gerard Joling (denk roze, glitter en flamingo’s), dit jaar was het In De Tropen (denk aan de afschuwelijke hawaiiblouse die je vader/opa jaren geleden droeg waar jij je zo voor schaamde). Ik kan me voorstellen dat je qua decoratie aan een iets normaler thema denkt. Wat dacht je van zon, zee en strand? Gebruik een leuke plank (bijvoorbeeld een kaasplank) zoals ik deed, bestrooi deze met zand en schelpjes en zorg voor wat leuke kaarsjes. Oho, zo romantisch…

Ben jij ook zo dol op decoratie, of ben je meer van het ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’ principe?

Leave your vote