Nog maar even en het ‘heerlijk avondje’ staat weer voor de deur. Ook al ben ik inmiddels 26 jaar, ik vind Pakjesavond nog steeds één van de mooiste avonden van het jaar en vier het dan ook nog ieder jaar met mijn familie. In onze familie is het zeer gebruikelijk om elkaar te verrassen met een sinterklaasgedicht. Het maken van een surprise hebben wij eigenlijk nooit aan gedaan. Cadeaus inpakken, op een briljant gedicht broeden, en klaar! Wat geef jij het liefst, een cadeautje met een gedicht, of met een surprise?

Creativiteit vereist bij sinterklaasgedicht

Voor een goed sinterklaasgedicht is de nodige creativiteit vereist. Je moet er een beetje taalgevoel voor hebben, je rijmskills moeten up-to-date zijn en dan moet je ook nog eens een verhaal weten samen te vatten in zo’n twintig regels. Mijn ervaring is echter dat een sinterklaasgedicht vaak enorm op prijs wordt gesteld. Want hoe leuk is het dat de rijmpiet nou net die ene gebeurtenis van het afgelopen jaar heeft onthouden die jij stiekem al vergeten was? Of dat al je positieve karaktertrekken eens dubbel en dwars bevestigd worden in een gedicht? In onze familie hebben we er echter ook wel een handje van om elkaar eens even een flinke hak te zetten in een gedicht. Heb je nog geld van iemand tegoed? Dit is hét moment om hem daar nog eens even aan te herinneren!

Surprises voor de echte creabea’s

Gelukkig heb ik nog nooit een Sinterklaas-feest meegemaakt waarbij een surprise verplicht was. Het ontbreekt mij simpelweg aan de creativiteit om een leuke surprise te bedenken. Tegenwoordig hoeft het echter helemaal niet meer zo moeilijk te zijn. Type maar eens op Pinterest ‘Sinterklaassurprise’ in, en je krijgt de leukste surprises te zien die je kunt maken. Wil je er iets makkelijker van af zijn? Bestel dan het Animal Gift Wrap, waar laatst een review over verscheen op Eenkadovoor. Hartstikke makkelijk, maar toch creatief!

animal gift wrap

Waar kies jij voor?

Ik ben heel nieuwsgierig hoe jullie allemaal Sinterklaas vieren. Schrijven jullie kantjes lange gedichten of maken jullie de meest ingewikkelde surprises? Ik hoor het graag!

Leave your vote