Weken-, misschien wel maandenlang hebben je zus en haar vriend geklust in wat hun droompaleisje moet gaan worden. Het is het eerste huis van hun samen. Nu het dan eindelijk klaar is en de twee gaan samenwonen moet dat gevierd worden. Je wordt uitgenodigd voor hun housewarming. Hartstikke leuk natuurlijk, maar wat voor cadeaus voor een housewarming passen daar nou goed bij?

Een naambordje

Gepersonaliseerde cadeaus met namen doen het altijd goed. Iedereen mag weten dat Saskia en Bert in dit huis wonen, en daar past een naambordje natuurlijk erg goed bij. Er zijn tegenwoordig enorm veel verschillende naambordjes te krijgen. Van glas, aluminium, hout, gietijzer, noem maar op. Zoek een materiaal dat past bij de stijl van het huis en denk erom dat je de namen van je vrienden of familieleden goed spelt. Ben je zelf wat creatief dan kun je er ook aan denken om zelf een naambordje te maken.

Bloemen en planten

De slogan is niet voor niets ‘Mooi wat bloemen doen’. In wat voor huis je ook komt, bloemen staan altijd goed en worden altijd gewaardeerd. Het is wel handig om van tevoren te weten wat voor kleur de mensen in huis hebben, dan kun je daar je bloemen op aanpassen. Kies je ervoor om een plant cadeau te doen bedenk dan wel goed dat niet iedereen even goed met planten om weet te gaan. Bij sommige planten komt het nog al precies hoe veel en vaak ze water nodig hebben. Denk je dat je gastheer of –dame niet zo goed is met de zorg voor planten, kies dan voor een cactus. Ten eerste zijn deze tegenwoordig weer hartstikke hip, en ten tweede hebben deze weinig water nodig en gaan ze erg lang mee.

Een beeldje

Toen ik zelf ging samenwonen kregen wij van mijn ouders een prachtig beeldje cadeau wat symbool staat voor onze liefde. Een beeldje met een man die zijn armen om een vrouw heenslaat. Ik ben nog steeds enorm blij met dit cadeau, en kan me dan ook helemaal voorstellen dat andere stellen die gaan samenwonen ook erg blij zouden zijn met een dergelijk cadeau.

Huisraad

Wie pas gaat samenwonen of op zichzelf gaat wonen kan dan nog wel zoveel spullen van te voren besteld hebben, er zijn altijd spullen die ontbreken of waar ze te weinig van hebben. Een strijkijzer, theedoeken, een klok voor in de keuken, onderzetters. Er valt altijd wel wat te bedenken.

Een flesje wijn

Een nieuw huis, een nieuwe fase in het leven, daar moet op geproost worden! Heb je dus echt geen idee wat je mee moet nemen voor degene die de housewarming geeft, neem dan een flesje wijn mee. Zit je altijd goed.

Leave your vote