Rozen, bonbons, knuffels: op Valentijnsdag wordt vaak een cadeau verwacht van de partner. Toch blijkt uit ons onderzoek dat Nederlanders wachten tot het laatste moment om online iets te bestellen. Zo krijgt de geliefde haar Valentijnscadeau een paar dagen later.

Valentijnsdag: de dag van de liefde. De dag waarop je lief een cadeau verwacht, ook al is het maar iets kleins. Je partner staat thuis op je te wachten met een bos rozen, chocoladebonbons en een zelfgemaakt diner. En jij staat met lege handen bij de deur. Een kleine meerderheid zegt snel een cadeau te bestellen op internet met de smoes: ‘Oh, is het pakketje er nog niet?’ Vergeten of geen tijd gehad zijn de meest voorkomende antwoorden.

Naar de winkel rennen

Het andere gedeelte van de ondervraagden wordt op de dag zelf geraakt door Cupido’s pijl en rent naar de winkel om een cadeau aan te schaffen. Een klein deel bekent eerlijk geen valentijnscadeau te hebben en geeft ‘volgend jaar beter’ aan. De tijd van romantiek op Valentijnsdag lijkt voorbij. Weken van tevoren het perfecte cadeau uitkiezen zit er niet meer in.

[bctt tweet=”Valentijnsdag wordt veelal als een goed excuus om iets te vieren gezien, maar ook als sociale verplichting.” via=”no”]

Romantisch: ja!

Romantisch zijn wij overigens wel, ruim 62 procent meent een hoge romantiekgehalte te hebben. Het budget voor een cadeau is voor de meesten maximaal 25 euro. Een klein gedeelte geeft tussen 25 en 50 euro uit aan een Valentijnscadeau. Online winkelen wordt steeds populairder bij het zoeken van cadeaus door het gemak en de snelle levering.

Populaire cadeaus

De populairste cadeaus voor Valentijn zijn nog altijd bloemen, parfums en sieraden. Maar simpele cadeaus als een handgeschreven kaartje en chocolade zijn ook gewild. Sommigen geven zelfs aan tevreden te zijn met niets: ‘Ik heb alles wat ik wil.’ Veel geliefden proberen op het allerlaatste moment een reservering te bemachtigen bij een restaurant, wat meestal uitloopt op een thuisbezorgde afhaalmaaltijd of een zelfgemaakt diner.

Leave your vote