Men neme een beste vriendin, een aantal onvergetelijke herinneringen en bijbehorend bewijsmateriaal, voeg daar nog een creatieve geest en een makkelijk programma aan toe. Zie hier; je hebt alle ingrediënten om een prachtig vriendinnenboekje van Belmondo.nl te maken. 

Een beste vriendin: iemand op wie je kunt rekenen, die je begrijpt, met wie je kunt lachen en huilen, met wie je herinneringen deelt, maar ook nieuwe avonturen mee beleeft. Net als een relatie moet je je vriendschap ook onderhouden – elkaar af en toe een cadeautje geven, dat is wel een must. 

Vriendenboek voor volwassenen

Ieder jaar op de mooiste dag van het jaar – mijn verjaardag – krijg ik een filmpje met de leukste foto’s van onze momenten samen. Ja ja, wij hebben ook een eigen liedje (lees: meerdere voor verschillende momenten). Toen ik te horen kreeg dat ik een review mocht schrijven over een vriendinnenboek van Belmondo.nl wist ik dat mijn verjaardag ietsjes eerder kwam dit jaar. Gelukkig telt dat niet mee bij mijn leeftijd. Ik gaf mijn bff forever (insider grap) de opdracht om samen met mij onze vriendschap in het zonnetje te zetten.

Duizenden foto’s zijn verscholen in haar mapje StephNina waar ook weer honderden mapjes schuilhouden. Aan foto’s kan het in ieder geval niet ontbreken. Door de overzichtelijke site van Belmondo.nl is het in één opslag te zien welke boeken je kunt maken. Een kookboek, een omaboek, een collegaboek, een liefdesboek.. en ga zo maar door! Dit keer – en geloof me: het blijft niet bij één keer – maken wij een vriendinnenboek.

Mooi en simpel

Met moeilijk programma’s werken, foto’s moeten bewerken, afbeeldingen op internet moeten zoeken om het boek leuk aan te kleden: dat zit er gelukkig niet in! De makers van het bewerkingsprogramma hebben het zo simpel mogelijk voor ons gemaakt! Voor de perfectionisten onder ons een zegen te noemen. Je kunt makkelijk de kaft aanpassen – wil je een andere lay-out kies dan één van de andere achtergronden.

belmondovriendinnenboek

Achtergrond aanpassen

Hetzelfde geldt eigenlijk voor de achtergrondjes in het boek zelf. Wil je roze polkadots of heb je liever een stoerdere achtergrond kies dan voor een blauw thema. Ben je in de mood om iedere pagina van een andere lay-out te voorzien be our guest. Maak het zo bont als je zelf wilt! Het moet immers jullie vriendschap representeren. Wij kozen voor een blauwwitte achtergrond omdat wij absoluut géén andere letters dan roze letters wilden! Het fijne aan het kiezen van de kleuren voor de letters: het zijn meer dan de standaard kleurtjes. Dus wil je mintgroen? Go for it! 

Aan de slag

De uitleg is kort maar krachtig, precies lang genoeg om te snappen wat je moet doen en hoe je het boek tot stand moet brengen.Op iedere pagina zorgden wij ervoor dat er een bepaald thema is, zo zijn er pagina’s met het thema ‘Vakantie’ waarbij wij afbeeldingen hebben gebruikt om de bladzijdes te vullen en net dat beetje extra te geven. Zo creëer je een nog intenser gevoel als je door het boek bladert. Onze favo afbeelding is het kusje!

Tip: Maak je vriendinnenboek samen en bestel er twee: een voor jou, een voor je vriendin. Of nog beter: maak twee verschillende edities. Wat dacht je van de eerste editie: Young, wild and free en de titel van de tweede editie: Tweepersoonskamer in het bejaardenhuis. 

vriendinnenboek2

Verbluffend eindresultaat

Op de site van Belmondo.nl staat een overzicht van de te verwachten levertijd van de verschillende boekjes. Na lang getwijfeld te hebben, besloten wij het geduld niet te hebben en gingen voor de zachte kaft (die is sneller binnen!). Dinsdagmiddag – zoals beloofd – lag onze masterpiece dan op het matje. Veilig in een rode envelop verstopt om beschadigingen te voorkomen. Tot mijn oprechte verbazing had ons boekje nog een beschermlaag! Zo was deze dubbel beschermd.

Nog eentje, nog eentje

Ja, onze prachtige creatie was er dan eindelijk. De kwaliteit van het product is zo goed: stevige kaft, dik papier, hoge resolutie van de foto’s en mooie afbeeldingen. Wij zijn een boek over onze vriendschap rijker, en hier blijft het zeker niet bij. Wij breiden onze collectie uit met een moederboek, een liefdesboek, misschien ook wel een babyboek of over 50 jaar een omaboek.

Wil jij net als wij zoveel plezier beleven in het maken van een vriendinnenboek (of één van de andere boeken), dan kun je hier terecht! Heerlijk die herinneringen ophalen en de geluksmomenten omarmen..

Leave your vote