Toen de makers van FIFA in 1993 met de eerste versie naar buiten kwamen voor Sega Mega Drive, konden zij dit succes niet voorspellen. Op donderdag 24 september komt de nieuwste game van het FIFA-imperium uit: FIFA 16. Het opmerkelijkste aan deze editie: voor het eerst is er de mogelijkheid om met nationale damesteams te spelen. 

Naast de toevoeging van de damesteams – het werd tijd – is er ook weer een aantal gameplayverbeteringen in deze populaire voetbalgame. Wij zetten er even de 5 leukste op een rijtje voor je. Fifa 16 verschijnt morgen op pc, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 3 en Xbox 360.

 

      1.   De dames doen mee

De dames doen nu ook mee. Speel met de 12 dameslandenteams van onder andere Australië en Duitsland in het speltype Aftrap, een offline toernooi en online vriendschappelijke wedstrijden.

      2.  Verdedig samen, win samen

Als een eenheid verdedigen: de nieuwe verdedigende AI laat de spelers bewuster zijn van de ‘gevaarlijkste ruimte’ op het veld, namelijk de ruimte tussen de bal en de tegenspeler. De game is zo gemaakt dat er spannendere doelpunten mogelijk zijn. De soepelere bediening en opgeknapte graphics van de game zijn erg verbeterd. Het wordt steeds makkelijker om als een prof te spelen. Wil je een ‘signature move’ hebben als je scoort? Het kan nu!

      3.  Controle

Raak de bal correct en maak het af als Messi. Je kunt nu voelen waar de bal geraakt wordt en kunt hierdoor je benadering aanpassen voor meer precisie en kracht. Wat ook weer bijdraagt aan het feit dat je teamgenoten betere voorzetjes van jou kunnen verwachten. Bestel hier jouw eigen exemplaar.

Stel je droomteam samen: Je kunt in deze editie van FIFA je droomteam samenstellen. Kies uit meer dan 10.000 spelers van ongeveer 500 officiële teams.

      4.  Dribbelen

Word creatief met de bal door te dribbelen zonder aanraking. Maak jezelf los van de bal om tijd te winnen, afstand te creëren, mooie afleidingsmanoeuvres uit te voeren en je tegenstander voorbij te gaan.

      5.  Nieuwe basistechnieken

Door de geheel nieuwe sliding, staande tackle en neptackle wordt het jagen op de bal directer en levert het meer voldoening en plezier op!

Minpunt: De top 50 spelers van FIFA 16 is onlangs naar buiten gebracht. Wij hebben de keiharde FIFA-realiteit moeten accepteren dat er nog welgeteld één Nederlander in zit: Arjen Robben.

Leave your vote