Halloween is voorbij, de opening van het carnavalsseizoen is achter de rug en voorlopig kunnen alle verkleedkleren en feestkostuums weer terug naar zolder. Of niet? December is dé feestmaand en naast traditionele kerstdiners en kerstborrels is er ruimte genoeg voor een spetterend themafeest. Ben je op zoek naar een leuk thema voor het themafeest op je werk, op school of met vrienden? Ik heb een top 10 gemaakt met de leukste thema’s voor themafeesten:

Boogieboogie (jaren ’70)

Denk Saturday Night Fever en leef je uit met discoballen, vrolijke jaren ’70 muziek en wijd uitlopende broeken voor een echt Boogieboogie disco themafeest.

Glitter&Glamour

Heel geschikt voor kerst en de jaarwisseling: een Glitter&Glamour themafeest. Denk aan galakleding, glinsterend decor en een echte rode loper tot aan je voordeur.

Pirates of the Caribean

Laat iedereen verkleed als piraat naar je themafeest komen en haal echte piratendrank ik huis: bier in grote pullen en natuurlijk rum!

Back to the eighties

Niets mis met de muziek van de jaren ’80 en daarom een heel populair thema voor een themafeest! Waan je weer even terug in de tijd met muziek van Madonna, Tina Turner en Michael Jackson. Trek daarbij een strakke felgekleurde legging aan en zorg voor een getoupeerd kapsel en je bent klaar om te gaan 😉

Proud to be Fout

Tijdens een Proud to be Fout themafeest mag alles, als het maar abnormaal of vreemd is. Kleding binnenstebuiten, rare kapsels, heftige make-up…Gek doen én er trots op zijn onder het mom van ‘Hoe gekker hoe beter’. Voordeel van dit thema is dat outfits niet hoeven worden aangeschaft, maar op een foute manier kunnen worden samengesteld van spullen die mensen al in huis hebben. Een beetje foute muziek helpt om direct de juiste sfeer te creëren.

Beach party

Dit thema is misschien meer geschikt voor een themafeest in de zomer. Maar ook in de winterse maanden kan het – mits je zorgt voor een warme feestruimte – een gezellige boel worden tijdens een heuse Beach party. Serveer tropische drankjes, deel Hawaii rokjes uit en begroet al je gasten met aloha om in de juiste sfeer te komen.

Wild West

Ook een populair thema voor een themafeest is ‘Wild West’. Leuk met alleen volwassenen, maar ook heel geschikt voor een familiefeest met kinderen erbij! Hoor jij bij de indianen of ben je een echte cowboy/cowgirl?

Jaren ‘90

Een feest vol jaren ’90 muziek van o.a. de Spice Girls, The BackstreetBoys en Aqua. Tip: Versier de muur met flippo’s en posters van populaire muziekgroepen uit de jaren ’90.

Jungle

Een zaal vol Tarzan’s, Jane’s en apen, lianen aan het plafond en op de achtergrond het gekrijs van apen en kaketoes zorgen al gauw voor een OERgezellig jungle themafeest.

Viva Vegas

Laat een echte dealer aan tafel schuiven om spellen als poker en black jack te leiden, zorg voor cocktails en mooie neonverlichting en heel veel fiches voor een onvergetelijk casino themafeest.

Leave your vote